Kuka?

Nimi:
Juha-Tapio ”Juhis” Anttonen
Synt.:
23.07.1985 Porissa
Horoskooppi:
Leijona
Lempiväri:
Punamusta
Mielimusiikki:
Power-Metal, Hard-Rock, Heavy Metal
Harrastukset:
Musiikki, kuntosali, rullaluistelu, tietotekniikka, HiFi

Työ- ja opinnot

Olen vuosimallia 1985 oleva Apple-mies, patasydän ja rumpali Porin kaupungista. Luonteenpiirteitäni ovat avoimuus, luovuus ja ulospäinsuuntautuneisuus. Suoritin varusmiespalveluksen – silloisen datanomikoulutukseni johdosta toimistotehtävissä – Niinisalon Tykistöprikaatissa yksikköupseerin kirjurina. Saapumiseräni oli II/06. Kaksi viikkoa armeijan palveluksen alkamisesta kuulin päässeeni sisään SAMKiin, jolloin jouduin lykkäämään opiskelua vuodella, olinhan ”harmaissa”. Ennen armeijaa opiskelin Porin Kauppiksessa ja valmistuin keväällä 2006 informaatioteknologiapalvelujen sekä markkinoinnin datanomiksi kiitettävillä papereilla. Puolustusvoimien jälkeen aloitin työt tietotekniikkakouluttajana ja työt päättyivät, kun opinnot Satakunnan Ammattikorkeakoulussa alkoivat 2007. Valmistuin liiketalouden tradenomiksi tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta syksyllä 2011 suuntautumisvaihtoehtona ohjelmistotuotanto. Päivääkään en ole ohjelmistotuotannon töitä kuitenkaan tehnyt. Työuraa olen tehnyt enemmän tai vähemmän järjestelmäpuolella.

Opiskeluni käsitti lähinnä ohjelmistotuotantoa ja -suunnittelua sekä tietokantoja. Ohjelmointikielistä opiskelin lähinnä C#-kieltä, sekä Windows-ohjelmien, että komentoriviohjelmien muodossa. Ohjelmointiin olen käyttänyt Visual Studio 2009-kehitysympäristöä. Web-ohjelmointikielistä olen opiskellut XHTML-, CSS-, JavaScript- sekä PHP-kieliä, joita käytän myös omiin tarpeisiini paljon ja kehitän niitä jatkuvasti web-ohjelmoinnin muodossa. Lisäksi tietokannat ja varsinkin SQL-kyselykieli on tullut tutuksi.

Www-sivuja olen koodannut jo useamman vuoden ja tunnen kehittyväni kerta kerralta enemmän ja aina tulee opittua jotain uutta. Tärkeinä asioina www-sivujen tuotannossa pidän sivustojen dynaamisuutta, käytettävyyttä, keveyttä sekä tyyliä. Myös kuvankäsittelyä ja grafiikkaohjelmia on tullut käytettyä. Kiinnostukseni kohteena on lisäksi tietotekniikka- ja viihde-elektroniikkalaitteet ja joskus joku on myös kutsunut kaltaisiani ihmisiä hifisteiksi.

Asun Porissa puolisoni Katjan sekä kahden lapseni; tyttäreni Stella-Auroran ja poikani Pyry-Danielin kanssa.. Suhteemme alkoi Katjan kanssa 2005. Katja aloitti Kauppiksessa vuotta itseäni myöhemmin alanaan taloushallinnon merkonomi. Nykyisin olemme molemmat Liiketalouden Tradenomeja, minä tietojenkäsittelyn ja Katja taloushallinnon koulutusohjelmasta. Katja on tilitoimistossa kirjanpitäjänä ja itse toimin Euran kunnalla sivistyspalveluissa IT-asiantuntijana suunnittelu- ja asiantuntijatehtävissä.

Harrastukseni

Harrastan ensisijaisesti musiikkia. Kai pidän itseäni jonkinlaisena muusikkona.. Soitan rumpuja, kosketinsoittimia ja kitaraa sekä laulan, mutta ensisijaisesti olen rumpalismies.. Soitan muutamassa orkesterissa rumpuja; Aktiivisena Irvikuvat sekä Neath The Black ja telakalla/tauolla oleva Sammontakojat. Lisäksi on telakalla/tauolla oleva akustinen duo Duo Pahis, jossa soitan kitaraa sekä laulan muusikkokollegani Pasi Vahlmanin (Lemmentaikurit) kanssa. Aiempi orkesteri Blowtorch hajosi vokalisti Nikon lähtiessä orkesterin rivistöstä 2021 syksyllä..

Seuraavaksi muutama sana musiikkiharrastuksestani..

Rummut

Pääsoittimeni rummut: Olen soittanut rumpuja 11-vuotiaasta, ala-asteelta asti.. Soitin 3.5 vuotta Halko-nimisessä bändissä. Halko sai alkunsa 1998 The Inside -nimisestä heviprojektista, jossa soitin bassoa.. Halko käynnistyi varsinaisesti 1999. Halko oli Porin mittakaavassa suhteellisen menestynyt nuori porirock-bändi. Keikkoja oli joitain kymmeniä vuodessa. Vuonna 2000 voitimme Kuninkaanhaan koulun ”Kunkun kruunaus” -nimisessä bändikisassa ykkössijan ja pääsimme mm. Eetunaukiolle soittamaan vappuaattona. 1999-2001 olimme vakiokalustoa Porin koulujen koulukarnevaaleissa ja suurin keikkamme oli The Rasmuksen lämppärinä vuonna 2001. Teimme kaikenkaikkiaan kolme omakustannedemoa/EP:tä. Halko-bändi hajosi ikävä kyllä marraskuussa 2002 jäsenten musiikillisiin erimielisyyksiin ja mielipide-eroihin.

Myöhemmin soitin Mercury Sun nimisessä speed-metal orkesterissa hetken aikaa ja muutamia pieniä projekteja on vuosien varrella ollut.. Isompia projekteja oli metalliorkesteri Metaphor joka kestikin reilusti toista vuotta, mutta se hajosi eriäviin musiikillisiin mieltymyksiin.. Kyseinen orkesteri tai kokoonpano kasasi itsensä uudella rumpalilla ja tunnettiin myöhemmin nimellä Blind Within.. Vuodesta 2009 olin kolmisen vuotta rumpalina raskaampaa musiikkia soittavassa orkesterissa, joka oli periaatteessa nimetön; nimiä Chaos Remains ja Inhuman Machine pyöriteltiin ilmassa.. Kolme vuotta hinkattiin vailla päämäärää, kunnes bändi hajosi vuonna 2012. Tämän jälkeen oli kolmisen vuotta vailla minkään sortin musiikkihommaa. Turun yliopiston harjoittelukoulussa Rauman Norssissa oli koulun OPE-bändi, johon pyydettiin liittymää na liityttyäni siitä tuli HOPE-bändi, koska olin muuta henkilökuntaa, en opettaja.. Muutamat setit tuli vedettyä tuon 3v soittotauon aikana sähkörummuilla mutta siinä se..

Polte soittamaan alkoi toden teolla 2014 syksyllä ja aloin pohtia bändihommia toden teolla.. Loppuvuodesta muistin vielä muusikoiden.netin salasanani ja kirjauduin sisään ja suunnittelin laittavani ilmoitusta Wanted -osioon, mutta kävin kuitenkin jo olemassa olevat ilmoitukset läpi. Jätkät Ulvilassa hakivat rumpalia ja kitaristia kokoonpanoon, laulaja oli jo sekä kitaristi ja basisti. Olin että wtf, mikä mäihä, asun Ulvilassa.. Ei kun viestiä. Kävin poikien kanssa soittelemassa jonkin aikaa ja muutamien jäsenvaihdoksien jälkeen oli bändi kasassa.. Yhtenä alkuperäisenä kitaristina ollut Matti bongasi kitaristi-Jyrin varastohyllyllä Aromipesän ja huudahti ”Mitä v***ua, Aromipesä..!”, ja minä innostuneena tsekkaamaan että missä.. Nuoremmat soittajakollegat, kitaristi-Jyri ja basisti-Tomi kysyi että ”Niin että mikä..?”, eiväthän olleet eläneet 90-luvun kulta-aikaa jolloin Aromipesä ja Aromipesä-Mikko OstosTV:ssä oli kova juttu.. Näin bändin nimi oli syntynyt.. AROMANEST :)

Tammikuusta 2015 syksyyn soitin siis orkesterissa nimeltä AROMANEST. Kyseessä oli powermetallin tyylistä hevihumppaa soittava bändi jossa vaikuttivat rumpalina allekirjoittanut, kitaristeina Jyri (leadkitara) ja Mika, basistina Tomi ja laulajana Emilia. Keväällä 2015 oli aika hankkia omat, uudet rummut ja ensimmäisenä tuli hankittua Pearlin Joey Jordison -signaturevirveli. Seuraavaksi laitoin kaikki säästöni ja lahjarahani haisemaan ja hankin Pearl Vision VBL -koivusetin 22″ basarilla, 10″ ja 12″ pikkutomeilla, sekä 16″ lattiatomilla. Samalla tilasin erillistilauksena 14″ lattiatomin ja Sabian AAX symbaalikattauksen sisältäen 14″ AAXplosion hi-hatit, 21″ AAX Raw Bell Dry riden sekä 16″ ja 18″ AAXplosion Fast crashit. Myöhemmin peltikattaus on kasvanut 17" AAXplosion Fast Crashilla, 14″ AAXplosion crashilla, 8″ AAX Splashilla, 12″ AAX Chinalla, 20″ AAX Chinalla ja XS20 kakkoshaikoilla. AROMANEST treenasi aktiivisesti ja kesällä 2015 Tuli vedettyä pari keikkaa; ensimmäinen esiintyminen oli Meri-Porin vahvinmies -kilpailussa 11.7.2015. Toinen keikka oli yksityistilaisuus allekirjoittaneen 30-vuotisjuhlissa. Samaisena syksynä alkoivat vaikeudet, jolloin ensimmäistä kertaa bändi hajosi kitaristi Mikan riitaannuttua Jyrin sekä Tomin kanssa. Syksy meni taistellessa tuulimyllyjä vastaan ja lopullinen naula arkkuun tuli marraskuussa, kun lähti treenikämppä alta. Tammikuussa 2016 bändi palasi osittain alkuperäiseen kokoonpanoon lähes alkuperäisen laulajan Emilian kanssa, uudella basistilla ja alkuperäisellä kitaristilla ilman Mikaa ja vihdoin kosketinsoittajan (Saku) kanssa.. Kevät oli erittäin tuulinen jäsenistön vaihtuessa useammin kuin rumpalin sukat. AROMANEST vaihtoi nimeä Armoria -nimeen ja bändi aloitettiin puhtaalta pöydältä kesäkuussa 2016 uudelleen Jyrin, toiseksi viimeisen alkuperäisjäsenen, leadkitaristin ja biisintekijän lähtiessä lopullisesti bändistä. Tämän jälkeen jäsenistö vaihtui ja alusta lähdettiin lukemattomia kertoja.. Jäseninä on ollut sattumanvaraisessa järjestyksessä kolmeen vuoteen Topia, Juhoa, Lauraa, Emiliaa, Pasia, Jenniä, Hannua, Jania, Santeria, Mikaa, Tomia, Jyriä, Eliasta, Miikkaa, Eetua, Samia, Kimmoa, Jonia, Tanjaa, Nikoa, Mattia sekä allekirjoittanut.. Lainatakseni Pete Parkkosen ja JVG:n hittibiisin sanoja: ”Nää vuodet on ollu tuulisii…” Viimeisimmässä kokoonpanossa toimi laulajana Miikka Satama, kitaristina Eetu Kauhanen sekä basistina Elias Vanhapaasto. Armoria vetäytyi takavasemmalle ja hajosi joulun alla 2018..

Joulukuussa 2017 bongasin Muusikoiden.netissä ilmoituksen, että Blowtorch hakee rumpalia. Laitoin hakemusta vetämään, kävin koesoitossa ja pojat halusivat minut riveihinsä tammikuussa 2018. Huhtikuussa leadkitaristi ja toiseksi viimeinen alkuperäisjäsen Lauri päätti irtisanoutua henkilökohtaisista syistä orkesterista ja Huhtikuun 21. 2018 soitimme jäähyväiskeikan kulttuuritalo Annankatu 6:ssa. Juhlallisesti kuoppasimme Adagion soidessa bändin ja nimen ja siirryimme telakalle. Kesällä -18 kuitenkin jotain tapahtui, uuden kitaristin Joonaksen kanssa Blowtorch veti jo keväällä sovitun 30-vuotisjuhlien yksityiskeikan Katjan syntymäpäivillä ja tämän jälkeen päätimme palata maailman nopeimmalla comebackilla. Joonas ei kuitenkaan sopeutunut bändiin ja uusi kitaristi Eetu lopulta löytyi edesmenneen Armorian riveistä. Homma lähti aivan uuteen kiitoon ja comeback tapahtui tasan 180 vuorokautta kuoppajaisten jälkeen Ravintola Wanha Konerassa 20.10.2018. Tämän jälkeen Blowtorch julkaisi ensimmäisen singlen ja musiikkivideon uudella kokoonpanolla. Syksyn aikana Blowtorch piti vetää 3 keikkaa, yhden peruunnuttua. Uusi Blowtorch on osallistunut myös Porilaine bändi -kilpailuun jo kahdesti, ekalla kerralla finaalissa, tokalla kerralla jäi finaalipaikkakin saamatta.. Alkuvuodesta 2020 Blowtorch julkaisi täyspitkän albumin, joka kantaa nimeä Hangoverdose. Levyjulkkarikeikka oli Annankatu 6:ssa 29.2.2020, jossa yllätysmomenttina oli ylimääräinen ohjelmanumero; Ohjelmassa luki rumpusoolo ja pojat lähtivät lavalta ja Katja huudettiin lavalle ja kaikkien todistajien läsnäollessa tuo omituinen hyypiö rumpujen takaa polvistui avaten pienen mustan rasian, jonka sisällä oli jotain kiiltävää ja nimettömään menevää.. Vastaus oli myöntävä..

Heti levyjulkkarikeikan jälkeen tulikin maisemiin Covid-19, joka sekoitti koko maailman.. Keikat jäi vetämättä, levyt ja paidat myymättä ja maailma oli muutenkin sekaisin.. Tästä Blowtorch ei oikein koskaan palautunut, tehtiin yksi livestream, alettiin suunnittelemaan ja tekemään EP:tä ja kaikkea tapahtui, joka johti loppujen lopuksi vokalistin ja bändin keulakuvan Niko Laaksosen lähtöön orkesterista.. Tämä oli viimeinen naula Blowtorchin arkkuun ja Blowtorch on kuopattu ja ei enää koskaan palaa..

Lisää bändistä: www.blowtorchband.com.
Spotifyssä:

Keväällä 2018 Blowtorchin kuoppajaisten jälkeen vanha Halko-bändistäkin tuttu Lassi soitteli ja kyseli kiinnostaisiko rumpalin pesti Sammontakojissa..? Kuuntelin muutamat omakustannenauhoitukset ja totesin että hitto miks ei, kävin kokeilemassa ja tulin valituksi bändiin. Sammontakojat siirtyivät samalle treenikselle Blowtorchin kanssa. Syksyllä Sammontakojat vetivät yhden keikan Ravintola Wanha Konerassa 5.10.2018. Rauhallisemman loppusyksyn jälkeen vuodenvaihteessa Sammontakojat julkaisivat verkkosivut www.sammontakojat.com ja pari jo ennen liittymistäni nauhoitettua biisiä ulos.. Alkuvuodesta 2019 myös Sammontakojat julkaisivat kolmen biisin omakustanne-EP:n, joka kantaa nimeä Syntymä. Spotifyn kautta pääset tutustumaan Sammontakojiin täällä:

Sammontakojat on ollut tauolla/telakalla vuodesta 2020 ensin koronan, sen jälkeen jäsenistön muiden kiireiden vuoksi.. Lassilla Memoira, Jontulla Dingo, Juhiksella ja Terolla Blowtorch (R.I.P)..

Blowtorchin ja Sammontakojien jämistä kasattiin uusi orkesteri The Sky Looks Dead, jossa vaikutti Blowtorchin soittajaosasto (Juhis, Eetu ja Tero) sekä Sammontakojien laulaja Sini. Aikamme hakattiin päätä seinään, kunnes monien sattumusten summana basisti Tero sai lähtöpassit orkesterista, orkesteri vaihtoi nimeä Neath The Blackiksi ja tulevaisuus on avoin.

2022 kesällä sain soiton Irvikuvat-nimisen orkesterin vokalistiltä Ville "Pastori Kuri" Pistoolilta. Minulta tiedusteltiin halukkuutta Irvikuvien rumpaliksi, rumpali on kuulemma lähdössä orkesterista monien eri tapahtumien summana. Totesin että hitto, miks ei.. Muutamien tapahtumien jälkeen homma eskaloitui ja edellinen rumpali jatkoikin orkesterissa.. Jonkin ajan kuluttua minua pyydettiin tuuraamaan kyseistä rumpalia Porin Korttelifestareille ja keikka olisi parin viikon kuluttua.. Suostuin, reenattiin, vedettiin keikka ja keikan jälkeisenä maanantaina minut kiinnitettiin Irvikuvat-orkesterin rumpaliksi.. Syksy 2022 alkoi ryminällä, muutama viikko korttelifestareista ja keikka kulttuurikulmassa Meara Clubilla, jonka jälkeisenä päivänä lähdettiin studiolle nauhoittamaan musaa narulle.. Pahaksi onneksi studion kone levisi ja studiohommat jouduttiin aloittamaan alkuvuodesta 2023..

Spotifystä Irvikuvia löytyy täältä:

Laulu

Laulamista harrastan telakalla olevan Duo Pahiksen lisäksi karaoken muodossa. Karaokeharrastukseni lähti aikanaan lähes vahingossa. Olimme eräänä kesänä (1998-1999..?) Laviassa mökillä ja paikallisessa tanssipaikassa Tahostenniemessä oli sattumoisin karaoke. En ollut ikinä kokeillut ja ajattelin, että fok-it, kokeilen. Lauloin Reijo Taipaleen R-A-K-A-S ja porukka oli aivan innoissaan. Tästä lähti kipinä karaoken laulamiseen..

Myöhemmin olin erinäisiä kertoja ystäväni Jennan luona iltaa istumassa Pormestarinluodon kaupunginosassa ja eksyimme kerta toisensa jälkeen paikalliseen pahamaineiseen karaokeravintolaan joka jääköön nyt nimeämättä. Tämä oli aikaa, jolloin karaoke ei ollut vielä kovin yleistä. Näihin aikoihin Mustikassa tutuksi tullut hyvä ystäväni Valtsu oli myös usein mukana ja bravuureihimme kuuluiva duona esimerkiksi Ressu Redfordia ja Janne Hurmetta.. 🙂 Oi niitä aikoja..

Jouluna 2004 pukki toi toivomani Karaokelaitteet.. RJTech -merkkisen karaoke DVD-soittimen sekä 2 mikrofonia. Tästä alkoi harrastus joka oli yleensä illanvieton yhteydessä kaveriporukassa laulelemista.. Aikeenani oli osallistua Porin Smilers-baarissa järjestettävään karaokekisaan 2006, mutta satuin olemaan armeijassa karsintatorstait. Armeijan jälkeen piti osallistua Karaokemestari 2007 ja 2008-kisoihin, mutta aina jäi jostakin syystä väliin. Tässä välissä olimme jo muuttaneet Vähärauman kaupunginosaan opiskelija-asuntoon. Kun kuulin, että lähibaarissamme entinen Smilers, silloinen Breez Bar & Café järjestetään Hevikaraokekisat, en voinut vastustaa tätä mahdollisuutta ja osallistuin kisaan. Ensimmäisestä karsinnasta meistä pääsi finaaliin Minä, Antti Sammalisto, Taina Kleemola sekä Katja. Kävin katsomassa jokaisen karsinnan ja vakoilemassa vastustajia. 🙂 Finaalin lähestyessä sairastuin railakkaaseen ylähengitystieinfektioon 2 päivää ennen laulupäivää. Vedin kaksi päivää Finrexiniä sekä strepsilsiä ja yritin parannella itseäni.. Lauantai-aamuksi sain ääneni jotenkuten auki, joten lähdin finaaliin. Olen tyytyväinen suoritukseeni, sillä pienestä lentsusta huolimatta tulin miesten sarjan toiseksi Tero Kukkulan viedessä suurimman pokaalin. Hopee ei oo silti häpee. 🙂 Maaliskuun lopulla Porin Karaokemestari 2009 -kilpailun finaalissa jäi valitettavasti pokaali ja top3-paikka saamatta.

2009 syksyllä edessä oli uutta Hevikaraokekilpailua, josta irtosi taas vain hopeapokaali, Antti Sammaliston viedessä kultapokaali… Kohti syksyn 2010 hevikaraokekisaa… Keväällä 2010 oli edessä Porin Karaokemestari -kilpailu, jossa onnistuin saamaan finaalipaikan viidennestä karsintapaikasta. Jälleen DU-ravintolassa finaali, joka menikin paremmin kuin vuoden 2009 kilpailu, vaikkakin top3-paikka jäi saamatta jälleen. Taso oli kova, todella todella kova. 2010 syksyllä oli edessä kolmannet Hevikaraokekisat. Aiemmista vuosista poiketen hevikaraoken karsinnat järjestettiin poikkeuksellisesti useammassa baarissa ja finaali Tullibaarissa. Jälleen finaalipaikka varmistui ensimmäisistä kisoista. Finaalissa taso oli jälleen todella kova. Tällä kertaa kuitenkin kultapokaali napsahti kohdalle..! Hopeapokaalin pokkasi Ville ”Jukka-Poika” Forss ja pronssille itsensä laulaa luikautti ”pikkumies” Topi Frifeldt. Tämä olikin viimeinen vuosi kun kyseinen skaba järjestettiin Jari ”Jarssoni” Kanervan jättäessä Porin Karaokekarhujen puheenjohtajan hommat ja ketään ei ollut enää halukas jatkamaan skabaa.. Olen siis edelleen 2020 ja myös jatkossa hallitseva Porin Hard Rock ja Hevikaraokemestari miesten sarjasta.. \,,,/

Kitara

Kitaraa olen soittanut vuodesta 2000. Lähinnä taidan vain soinnut ja yleensäkin perussoittamisen, enkä ole opetellut soolojen soittamista. Omistan neljä kitaraa; sähkökitaran, jonka valmistin itse yläasteaikoina teknisen työn tunnilla (Rest In Pieces… Odottaa kasaamista ja korjaamista…), Tenson-merkkisen sinisen elektroakustisen kitaran (toimittaa seinäkoristeen virkaa), Charvel Desolation DX-1 ST Soloist -sähkökitara sekä uusimpana hankintana Ibanez AEG-10II värinä vintage sunburst. Uusin kitarahankinta tuli eteen, kun Armorian ex-laulajan Pasin kanssa tuli puhetta joskus ohimennen duo-projektista (alkoholilla ei ollut osuutta asiaan..) ja syksyllä 2017 päätimme kokeilla ja muutamien treenien jälkeen totesin, että nyt tarvitaan uusi elektroakustinen luuttu. Lähdimme Pasin kanssa kohti Turkua ja soitinasema sai kaupiteltua minulle uuden soittimen. Nyt oli työkalut kunnossa. Vielä piti duolle keksiä jonkinlainen nimi ja yksissä tuumin keksimme että Pasi+Juhis=Duo Pahis. Awesomeness..! Duo Pahis on elänyt hieman hiljaiseloa jonkin aikaa muiden musakiireiden vuoksi. Pasilla Lemmentaikurit ja allekirjoittaneella pari orkesteria.. Katsotaan josko tulevaisuus toisi myös Duo Pahikselle uusia tuulia. Ken tietää..

Barbi ei ainakaan tiedä.. *Ba-Dum-Tss*

Koskettimet

Osaan soittaa myös kosketinsoittimia ja pianoa. Lähinnä soitan kuulokorvalta ja päästäni. Hankimme jouluna 2013 itsellemme joululahjaksi Roland BK-5 kiipparit. Ilokseni olen huomannut tyttäressäni pientä alkavaa kiipparistia.. Nyt on kiippari telakalla, kun joulupukki toi Katjalle 2021 joululahjaksi Korg B2-digitaalipianon..