Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram

Info

Nimi:
– Juha-Tapio ”Juhis” Anttonen
Synt.:
– 23.07.1985 Porissa
Horoskooppimerkki:
– Leijona
Lempiväri:
– Punamusta
Mielimusiikki:
– Power-Metal, Hard-Rock, Heavy Metal
Harrastukset:
Musiikki, kuntosali, rullaluistelu, tietotekniikka, HiFi

Olen vuosimallia 1985 oleva huumorintajuinen patasydän Porin kaupungista. Luonteenpiirteitäni ovat avoimuus, luovuus ja ulospäinsuuntautuneisuus. Suoritin varusmiespalveluksen – silloisen datanomikoulutukseni johdosta toimistotehtävissä – Niinisalon Tykistöprikaatissa yksikköupseerin kirjurina. Saapumiseräni oli II/06. Kaksi viikkoa armeijan palveluksen alkamisesta kuulin päässeeni sisään SAMKiin, jolloin jouduin lykkäämään opiskelua vuodella, olinhan puolustusvoimien leivissä. Ennen armeijaa opiskelin Porin Kauppiksessa ja valmistuin keväällä 2006 informaatioteknologiapalvelujen sekä markkinoinnin datanomiksi kiitettävillä papereilla. Puolustusvoimien jälkeen aloitin työt tietotekniikkakouluttajana ja työt päättyivät, kun opinnot Satakunnan Ammattikorkeakoulussa alkoivat 2007. Valmistuin liiketalouden tradenomiksi tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta syksyllä 2011 suuntautumisvaihtoehtona ohjelmistotuotanto. Päivääkään en ole ohjelmistotuotannon töitä kuitenkaan tehnyt.

Opiskeluni käsitti lähinnä ohjelmistotuotantoa ja -suunnittelua sekä tietokantoja. Ohjelmointikielistä opiskelin lähinnä C#-kieltä, sekä Windows-ohjelmien, että komentoriviohjelmien muodossa. Ohjelmointiin olen käyttänyt Visual Studio 2009-kehitysympäristöä. Web-ohjelmointikielistä olen opiskellut XHTML-, CSS-, JavaScript- sekä PHP-kieliä, joita käytän myös omiin tarpeisiini paljon ja kehitän niitä jatkuvasti web-ohjelmoinnin muodossa. Lisäksi tietokannat ja varsinkin SQL-kyselykieli on tullut tutuksi. Monissa asioissa kuitenkin haluaisin oppia lisää ja kehittyä joka saralla…

Www-sivuja olen koodannut jo useamman vuoden ja tunnen kehittyväni kerta kerralta enemmän ja aina tulee opittua jotain uutta. Tärkeinä asioina www-sivujen tuotannossa pidän sivustojen dynaamisuutta, käytettävyyttä, keveyttä sekä tyyliä. Myös kuvankäsittelyä ja grafiikkaohjelmia on tullut harrastettua. Kiinnostukseni kohteena on lisäksi tietotekniikka- ja viihde-elektroniikkalaitteet ja joskus joku on myös kutsunut kaltaisiani ihmisiä hifisteiksi.

Asun Ulvilassa avovaimoni Katjan sekä tyttäreni Stella-Auroran kanssa.. Suhteemme alkoi Katjan kanssa 21.3.2005. Katja aloitti Kauppiksessa vuotta itseäni myöhemmin alanaan taloushallinnon merkonomi. Nykyisin olemme molemmat Liiketalouden Tradenomeja, minä tietojenkäsittelyn ja Katja taloushallinnon koulutusohjelmasta. Katja on tilitoimistossa kirjanpitäjänä ja itse lähdin opiskelemaan lisää; opiskelen tällä hetkellä Satakunnan ammattikorkeakoulussa Sähkö- ja automaatiotekniikkaa sekä robotiikkaa.

Harrastukseni

Harrastuksiini kuuluvat musiikki, rullaluistelu sekä salilla käynti. Rullaluistelu tuli mukaan kuvioihin pitkästä aikaa keväällä 2007, kun innostuin ostamaan uudet Fila Primo 90 -merkkiset rullaluistimet.. Samaan aikaan Katja osti myös itselleen omat luistimet ja siitähän se yhteinen luisteluharrastus sitten lähti. Olen toki luistellut jo monta monta vuotta, että luistelutaito kyllä löytyy.. Ensimmäinen rullaluistelukuvanikin on jostain vuodelta 1992, kun olemme silloisen parhaan ystäväni Villen kanssa (7-vuotiaina) uudenkarheat rullaluistimet jalassa ja suojat päällä…

Saliharrastus taas oli pitänyt jo hyvän aikaa aloittaa jo monta vuotta sitten.. Ainakin suunnitelmia oli ollut jo pidemmän aikaa.. Vain kaveri salille lähtöön puuttui.. Koska sehän on mukava harrastus ainakin aloittaa jonkun kaverin kanssa.. Ei sitä luultavasti yksin riittäisi fiilistä jatkaa kovinkaan pitkään.. Luulen fiiliksen latistuvan kohtalaisen nopeasti. Lopulta erään frendini Jukan kanssa tuli puheeksi punttisali ja siitä se lähti.. Harrastus alkoi Syyskuussa 2004.. 2005 alkuvuodesta jouduin jatkamaan salilla käymistä yksin, kun Jukalta loppui aika ja mielenkiinto.. Puolisen vuotta reenailin yksinäni, kunnes sain tyttöystäväni Katjan lähtemään mukaan salille.. Se yhteisharrastus kesti noin 9kk, kunnes jouduin jättäytymään salilta pois ainakin hetkeksi, kun aloitin koulusta työharjoittelun joka kesti pari kuukautta ja työajat olivat pääosin aamukymmenestä iltaseitsemään.. Eihän sitä enää riittänyt tarmoa lähteä salille väsyneenä illalla.. 🙁 Saliharjoittelu jäi kesken, mutta päätin jo ennen armeijaa että jatkan harrastusta heti kun tammikuussa varusmiespalvelukseni on onnellisesti ohi.

Kuntosaliharjoittelussani oli lähes 2 vuoden tauko varusmiespalvelukseni jälkeen, kun menin – tyhmä kun olin – retostelemaan alikersanteille penkissä ja olkapää muljahti aika pahasti.. 2009 syksyllä sain puhuttua isäni myös kuntosalille mukaan ja sain hänet käännytettyä asenteesta: ”Kuntosalilla vaan kasvaa muodottomaks eikä löyd vaatteita” asenteeseen: ”Kuntosali on pop!”. 🙂

Kesällä 2010 aloitin myös uuden urheiluharrastuksen. Laji on Modern Mano Mano, joka on filippiiniläinen kamppailu ja itsepuolustuslaji. Peruskurssi alkoi kesällä 2010. Tämä loppui myös ajan puutteeseen..

Musiikki

Ja sitten ”pari” sanaa musiikkiharrastuksestani; soitan rumpuja, kosketinsoittimia ja kitaraa sekä laulan, mutta olen rumpali. Olen soittanut rumpuja 5:stä luokasta ala-asteelta asti.. Soittelin 3.5 vuotta Halko-nimisessä bändissä joka tosin hajosi ikävä kyllä marraskuussa 2002.. Soitin myös Mercury Sun nimisessä speed-metal orkesterissa hetken aikaa ja pieniä projekteja on ollut vuosien varrella.. Myöhemmin soitin metalliorkesteri Metaphorissa reilusti toista vuotta, mutta sekin hajosi ajan puutteeseen.. Vuodesta 2009 olin kolmisen vuotta rumpalina raskaampaa musiikkia soittavassa orkesterissa, joka oli periaatteessa nimetön (Chaos Remains, Inhuman Machine..?)..

Tammikuusta 2015 syksyyn soitin orkesterissa nimeltä AROMANEST. Kyseessä oli powermetallin tyylistä musiikkia soittava orkesteri. Tällä hetkellä soitan Armoria -nimisessä orkesterissa joka aloitettiin kesäkuussa 2016 uudelleen leadkitaristin ja biisintekijän lähtiessä bändistä. Jäsenistö on vaihtunut tämän jälkeen suhteellisen intensiivisesti. 2017 keväällä saatiin kasaan nykyinen kokoonpano ja syksyllä pumppu täydentyi basistilla, tämänhetkinen kokoonpano; Kitaristi Hannu, kosketinsoittaja Saku, vokalisti Jenni ja basisti Elias. Vaikeuksia ja vastoinkäymisiä on ollut ja paljon. Vuoden 2018 alusta päätimme aloittaa puhtaalta pöydältä, vetää omat biisit viemäristä ja uuteen nousuun..

Armorian lisäksi liityin Blowtorch -nimiseen Hard Rock -pumppuun rumpaliksi vuoden 2018 alusta. Musiikki on punkahtavaa Hard Rockia ja kokoonpano on nelihenkinen; Kitaristilaulaja Niko, kitaristi ja taustalaulu Lauri, basso ja taustalaulu Tero ja rummuissa minä.

Armorian ja Blowtorchin lisäksi on myös kolmas projekti, pohjustuksena kitaraharrastuksestani;

Kitaraa olen soittanut vuodesta 2000. Lähinnä taidan vain soinnut ja yleensäkin perussoittamisen, enkä ole opetellut soolojen soittamista. Omistan neljä kitaraa; sähkökitaran, jonka valmistin itse yläasteaikoina teknisen työn tunnilla (Nykyisin palasina… Odottaa kasaamista ja korjaamista…) ja Tenson-merkkisen sinisen elektroakustisen kitaran.. Jouluna 2013 ostimme Katjan kanssa itsellemme joululahjaksi Charvel Desolation DX-1 ST Soloist -sähkökitaran ja tyylikkään Roland MicroCube QX-vahvistimen. 2017 ostin entiseltä Armorian kitaristilta Janilta uuden vahvistimen, 150W mallintava Line6 Flextone III transistorikombovahvistin..

Kesällä 2017 päätimme Armorian entisen laulajan Pasin kanssa laittaa hynttyyt yhteen ja aloittaa uuden mielenkiintoisen projektin: Duo jossa kaksi kitaraa, kaksi laulua. Aloitimme syksyllä elokuussa ensimmäisten virallisten treenien muodossa ja homma lähti kivasti alkuun. Alussa lähdin edellä mainitsemallani Tensonin elektroakustisella treeneihin mutta hetken kunnolla soitettuani innostuin hankkimaan säästöilläni uuden kitaran. Lähdimme Pasin kanssa ajelemaan Turkuun ’luuttuostoksille’ ja kävimme Turun soitinliikkeet läpi. Yamahan APX500III:sta lähdin ensisijaisesti hakemaan, mutta Soitinasemalta löysin Ibanezin AEG10II-VS -soittimen ja ihastuin siihen täysin. Se lähti mukaan ja näin soitto voi jatkua. Aloimme miettimään duollemme jotain nimeä. Ajattelimme että mitä nimistämme voisi saada aikaiseksi: Pasi ja Juhis.. Bändimme sai siis juhlallisesti nimekseen Duo Pahis! 🙂 Näillä mennään.

Osaan soittaa myös kosketinsoittimia ja pianoa. Lähinnä soitan kuulokorvalta ja päästäni. Hankimme jouluna 2013 itsellemme samaisessa paketissa em. kitaran ja vahvistimen kanssa joululahjaksi Roland BK-5 kiipparit.. Vanhempieni luona on vanha Yamahan kosketinsoitin jota tyttäreni Stella-Aurora tykkää soitella paljon. Toivottavasti musiikki tulee jatkumaan myös tyttäreni elämässä intensiivisesti.

Karaokeharrastukseni lähti aikanaan lähes vahingossa. Olimme eräänä kesänä Laviassa mökillämme ja paikallisessa tanssipaikassa Tahostenniemessä oli sattumoisin karaoke. En ollut ikinä kokeillut ja ajattelin, että nyt on minun saumani, että en voi itseäni häpäistä kovin pahasti, koska en ole paikallisia. Lauloin Reijo Taipaleen R-A-K-A-S ja porukka oli aivan innoissaan. Tästä lähti kipinä karaoken laulamiseen..

Myöhemmin olin muutamia kertoja ystäväni Jennan luona iltaa istumassa ja eksyimme kerta toisensa jälkeen alaikäisinä paikalliseen karaokeravintolaan. Tämä oli aikaa, jolloin karaoke oli vielä melko harvinaista ja lähinnä boheemien vanhempien ihmisten hommaa, jossa yleensä laulutaito ja karaoke eivät istuneet samaan lauseeseen.

Jouluna 2004 pukki toi toivomani Karaokelaitteet.. RJTech -merkkisen karaoke DVD-soittimen sekä 2 mikrofonia. Tästä alkoi harrastus joka oli yleensä illanvieton yhteydessä kaveriporukassa laulelemista.. Aikeenani oli osallistua Porin Smilers-baarissa järjestettävään karaokekisaan 2006, mutta satuin olemaan armeijassa karsintatorstait. Armeijan jälkeen piti osallistua Karaokemestari 2007 ja 2008-kisoihin, mutta aina jäi jostakin syystä väliin. Kun kuulin, että Breez Bar & Café:ssa järjestetään Hevikaraokekisat, en voinut vastustaa tätä mahdollisuutta ja osallistuin kisaan.

Ensimmäisestä karsinnasta meistä pääsi finaaliin Minä, Antti Sammalisto, Taina Kleemola sekä Katja. Kävin katsomassa jokaisen karsinnan ja vakoilemassa vastustajia. 🙂 Finaalin lähestyessä sairastuin rankkaan flunssaan 2 päivää ennen laulupäivää. Vedin kaksi päivää Finrexiniä sekä strepsilsiä ja yritin parannella itseäni.. Lauantai-aamuksi sain ääneni jotenkuten auki, joten lähdin finaaliin. Olen tyytyväinen suoritukseeni, sillä pienestä flunssasta huolimatta tulin miesten sarjan toiseksi Tero Kukkulan viedessä suurimman pokaalin. Hopee ei oo silti häpee. 🙂 Maaliskuun lopulla Porin Karaokemestari 2009 -kilpailun finaalissa jäi valitettavasti pokaali ja top3-paikka saamatta.

2009 syksyllä edessä oli uutta Hevikaraokekilpailua, josta irtosi taas vain hopeapokaali, Antti Sammaliston viedessä kultapokaali… Kohti syksyn 2010 hevikaraokekisaa… Keväällä 2010 oli edessä Porin Karaokemestari -kilpailu, jossa onnistuin saamaan finaalipaikan viidennestä karsintapaikasta. Jälleen DU-ravintolassa finaali, joka menikin paremmin kuin vuoden 2009 kilpailu, vaikkakaan top3-paikka jäi saamatta jälleen. Taso oli kova, todella todella kova. 2010 syksyllä oli edessä kolmannet Hevikaraokekisat. Aiemmista vuosista poiketen hevikaraoken karsinnat järjestettiin poikkeuksellisesti useammassa baarissa ja finaali Tullibaarissa. Jälleen finaalipaikka varmistui ensimmäisistä kisoista. Finaalissa taso oli jälleen todella kova. Tällä kertaa kuitenkin kultapokaali napsahti kohdalle..! Hopeapokaalin pokkasi Ville ”Jukka-Poika” Forss ja pronssille itsensä laulaa luikautti ”pikkumies” Topi Frifeldt.

Nykyisin karaokea ei tule kotona lauleskeltua lainkaan ja silloin tällöin viikonloppuisin kun baariin asti eksyy, tulee laulaa luikautettua jokunen biisi..